Meta trekt op grote schaal Microsoft-werknemers aan met AR-ambities

Werknemers van Microsoft lopen bij de tientallen over naar Meta. De metaverse-plannen lijken de experts in het vak aan te spreken.

Dat grote techbedrijven ervaren werknemers van elkaar overnemen, is geen unicum. De schaal waarop Microsoft-werknemers de laatste maanden naar Meta overlopen, valt wel op. Volgens de Wall Street Journal is het AR-team van Microsoft sinds vorig jaar met meer dan 100 werknemers geslonken. Meer dan 40 van hen werken nu voor Meta. Ook Apple ondervindt een dergelijke verschuiving volgens het rapport.

Oorlog om talent

De grote AR en VR-plannen van Meta lijken de werknemers aan te spreken. Meta-CEO Mark Zuckerberg pakte eind vorig jaar uit met een dystopische toekomstvisie waarin mensen via VR en AR-ervaringen meer en meer tijd zullen spenderen in een alomtegenwoordige virtuele wereld: het metaversum. Andere organisaties waaronder Microsoft omarmen een meer doordachte versie van dat metaversum maar toch is het Meta dat experts in het vakgebied aantrekt.

De Wall Street Journal stelt nog vast dat de oorlog om talent repercussies heeft voor kleinere bedrijven. De ambitie van Meta om meer en meer personeel aan te trekken, drijft de prijs van AR-experts de hoogte in. Daarmee kunnen kleinere start-ups niet meer concurreren.

Meerwaarde van het metaversum

Hoewel we de naam ‘metaversum’ een gimmick vinden, en ons niet achter de invulling van Meta kunnen scharen, heeft het bredere idee wel potentieel. Volgens het concept zouden organisaties niet alleen fysiek maar ook digitaal in VR aanwezig zijn, zodat mensen vanop afstand bijvoorbeeld in een virtueel kantoor kunnen vergaderen. Wij konden een dergelijke vergadering al uitproberen en vonden de meerwaarde vergeleken met een klassieke videovergadering immens.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home