Meta last F8-ontwikkelaarsconferentie dit jaar af

Meta plant geen F8-conferentie voor ontwikkelaars in 2022. De pivot naar de metaverse zou aan de basis liggen.

Meta (het vroegere Facebook) houdt geen F8-conferentie voor ontwikkelaars in 2022. Dat kondigt het bedrijf zelf aan. De schuld ligt bij het metaversum. Meta acht het niet opportuun om dit jaar een conferentie te organiseren terwijl het zich voorbereid op nieuwe initiatieven gericht op de metaverse.

Meta wijst erop dat de metaverse bouwen een project op basis van samenwerking is, vergelijkbaar met de vroege stadia van het internet. Daarmee lijkt het bedrijf terloops te impliceren dat het internet vandaag niet meer gebaseerd is op samenwerking, wat met de komst van Google, Facebook en andere giganten deels klopt.

Alternatieve events

Het bedrijf van Mark Zuckerberg zal dit jaar wel andere evenementen houden gericht op ontwikkelaars. In mei is er bijvoorbeeld Conversations, dat vooral draait om zakelijke communicatie. Connect heeft te maken met VR, AR en de metaverse zelf.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

Of de afgelasting van dit jaar betekent dat Meta zijn focus op Facebook verlaagt, is onduidelijk. Feit is wel dat Facebook langzaam inboet aan actieve dagelijkse gebruikers en ook de tijd die mensen op het platform spenderen, lijkt te dalen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home