Meta ondervindt moeilijkheden met bouw van uniek AR/VR-besturingssysteem

meta quest 2 oculus metaverse

Onder de noemer XROS werkt Meta (vroeger Facebook) aan een eigen besturingssysteem voor alle toekomstige AR- en VR-projecten. Na vier jaar ontwikkeling blijkt niet alles vlot te lopen volgens interne bronnen.

In een nieuwsbericht op The Information blijkt dat de ontwikkeling van XROS werd geschrapt in november vorig jaar. Volgens interne bronnen startte Meta (toen nog Facebook) in 2017 met de ontwikkeling van een eigen besturingssystemen met focus op VR en AR. Mark Zuckerberg sprak midden vorig jaar nog over een OS gebaseerd op microkernels met een nauwe controle over elke hardwarelaag.

Volgens Zuckerberg was het team vergevorderd met een lancering in de ‘niet al te verre toekomst’. De nieuwste berichten spreken dat nu tegen met een schrapping van het project waar 300 mensen aan werkten.

Meta heeft ondertussen officieel gereageerd aan The Verge met een statement dat het wél nog aan een besturingssysteem werkt voor AR en VR. Het schaalt geen operaties terug en er is ook geen sprake over een pauzering van het project. “Het team blijft progressie boeken en investeert mee in het bouwen van een toekomstige platformen zoals AR-brillen en wearables om onze metaverse-visie te realiseren.”

lees ook

Facebook werft binnenkort 10.000 Europeanen aan voor de creatie van het metaverse

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home