Meta lijkt dan toch geen eigen cryptomunt te krijgen

Meta cryptomunt

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Meta binnenkort een cryptomunt lanceert. Volgens een rapport zouden de beheerders van Diem namelijk de mogelijkheden bekijken om de munt te verkopen, of althans de ideeën die momenteel over de munt bestaan.

De cryptomunt van Meta zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort van de hand worden gedaan, meldt Bloomberg. Dat blijkt nu de Diem Association die ooit werd opgericht om de munt te beheren, de mogelijkheden bekijkt om de munt te verkopen.

Volgens het rapport zou de Amerikaanse Federal Reserve zich zelfs bemoeien met het verhaal. De dienst duwt de munt richting verkoop door druk te leggen op de bank die onderhandelingen voerde met Diem.

Van Libra naar Diem

Origineel zou de cryptomunt van Meta het levenslicht zien onder de naam Libra. Het volledige idee liet Meta los op de wereld in 2019, toen het bedrijf nog bekend stond als Facebook. De beloftes waren groots, aangezien de munt financiële capaciteiten naar werkelijk de hele wereld zou brengen. Een handvol spelers zou instaan voor het beheer van de gesloten digitale munt, waarvoor onder andere Mastercard, Visa en PayPal zich al present tekenden.

lees ook

Facebook introduceert cryptomunt Libra

Zowel in Europa als in Amerika uitte regulatoren bezorgdheden over de munt. Dat kwam voornamelijk door de dominante positie van Meta en het feit dat door Libra ondersteunende applicaties uitsluitend zouden worden geïntegreerd in WhatsApp en Messenger.

Om de regulatoren te sussen lanceerde Facebook een nieuw idee voor een cryptomunt. De naam Libra werd in de prullenbak gesmeten en de cryptomunt zou lanceren onder de naam Diem. Nog voor de munt het levenslicht ziet, lijkt het nu dat de munt door de beheerders zelf wordt afgedaan. De Diem Association gaf nog geen reactie op het nieuws.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home