Paypal overweegt lancering eigen cryptomunt

paypal

Paypal overweegt om voluit mee te springen in de cryptohype. De betalingsprovider onderzoekt de lancering van een eigen stabiele cryptomunt.

Betalingsprovider Paypal onderzoekt of het mogelijk is een eigen cryptomunt te lanceren. Dat zou een zogenaamde stablecoin zijn: een cryptomunt die gebonden is aan de koers van een klassieke munt. In casu zou dat de dollar zijn. Dergelijke munten zijn stabieler dan pakweg Bitcoin of Ethereum, aangezien ze hun waarde niet krijgen van miners en de volatiele investeringsmarkt. Ze dienen vooral als praktisch medium dat de brug slaat tussen echt geld en cryptocurrency.

Wat Paypal precies hoopt te vinden in de cryptomarkt, is onduidelijk. De hype rond cryptocurrency blijft wel voortduren en daar wil de betalingsprovider vermoedelijk een graantje van meepikken. Omwille van de koppeling aan de dollar zal een Paypal-munt echter nooit de hoge toppen scheren van pakweg Bitcoin.

Wisselplatform

Paypal laat klanten in de VS al toe om via het eigen platform cryptomunten te kopen. Bovendien kunnen gebruikers dingen kopen met hun crypto-assets. Die worden in dat geval geconverteerd naar echt geld. Een stablecoin past wel in dat plaatje als stabiele tussenmunt voor dergelijke transacties.

In tegenstelling tot echt geld blijft ook een stablecoin een ongereguleerde affaire waarmee Paypal eigenlijk kan doen wat het wil. De provider kan zo in principe naar believen munten bijmaken. De waarde van de munt blijft maar behouden zolang Paypal de conversie naar de gekoppelde valuta kan garanderen en de gebruikers ook geloven dat de cashreserves daarvoor voldoende zijn.

Logo maar geen concrete plannen

Zover is het nog niet. Onderzoekers ontdekten al wel een logo voor PayPal Coin in de app, maar dat is volgens Paypal zelf een overblijfsel van een hackathon om het potentieel van een eigen munt te onderzoeken. Of en wanneer Paypal zelf cryptocurrency zal lanceren, blijft weten we niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home