Medeoprichter Google DeepMind sluit zich aan bij Microsoft als CEO voor nieuwe AI-divisie 

microsoft mwc

Microsoft verwelkomt DeepMind medeoprichter Mustafa Suleyman als nieuwe CEO van zijn AI-team. Ook andere medewerkers van Inflection AI stappen mee aan boord. 

Mustafa Suleyman, medeoprichter van Google DeepMind, tekende in bij Microsoft als CEO van zijn nieuwe AI-divisie. In deze rol zal hij toezicht houden op de ontwikkeling van Microsoft’s AI-producten voor consumenten zoals Copilot, Bing en Edge. Suleyman is medeoprichter van de startup Inflection AI en richtte enkele jaren geleden DeepMind op. Microsoft zal naar eigen zeggen het nieuwe AI-team inzetten om verder te bouwen op bestaande AI-modellen. Het bedrijf heeft een miljardensamenwerking met OpenAI en sloot recent een deal met AI-startup Mistral.  

AI-team binnen Microsoft

Mustafa Suleyman, medeoprichter van Google DeepMind, kondigde zijn nieuwe functie als CEO voor Microsoft AI op X aan. Daarnaast zal hij ook de rol van Executive Vice President van Microsoft AI bekleden en zich aansluiten bij het senior leiderschapsteam van het bedrijf dat rechtstreeks rapporteert aan CEO Satya Nadella.

Naast Suleyman zullen ook enkele andere medewerkers van Inflection AI toetreden tot Microsoft, waaronder medeoprichter Karén Simonyan, die de rol van hoofdwetenschapper voor de AI-consumentengroep op zich neemt. Kevin Scott zal Chief Technology Officer en Executive Vice President van AI bij Microsoft blijven.  

Medeoprichter DeepMind

Mustafa Suleyman was in 2010 medeoprichter van het AI-lab DeepMind, dat in 2014 door Google werd overgenomen. DeepMind is nog steeds een grote AI-kracht binnen Google, al maakt Suleyman hier volgens een rapport van Bloomberg sinds 2019 geen deel meer van uit wegens controverse rond enkele van zijn projecten.  

lees ook

Google stopt AI-assistent Gemini in Maps, Android Auto en meer

Nadat hij DeepMind had verlaten, kondigde Google aan dat Suleyman was aangenomen als vice-president van AI-productbeheer en AI-beleid. In 2022 trok Suleyman de deur achter zich dicht bij Google en werd hij medeoprichter van de startup Inflection AI, samen met Reid Hoffman.  

Samenwerkingen

Het oprichten van een eigen AI-team binnen Microsoft betekent niet dat er aan de bestaande samenwerkingen een eind komt. Microsoft heeft een partnerschap met OpenAI en sloot onlangs nog een deal met AI-startup Mistral, en zal naar eigen zeggen doorgaan met het bouwen van AI-infrastructuur, bovenop de basismodellen. Microsoft heeft sinds de uitrol van Copilot vorig jaar zijn AI-assistent geïntegreerd in Office-producten, Windows 11 en Edge.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home