Apple lost opstartproblemen na installatie van macOS Monterey op

MacOS Montery

Een fout in het nieuwe besturingssysteem van Apple blokkeerde sommige Mac-toestellen. Het was voor lange tijd niet duidelijk dat de T2 beveiligingschip de problemen veroorzaakte.  

De installatie van macOS Monterey verliep niet bij alle Apple-gebruikers even soepel. Een aantal gebruikers meldde namelijk dat hun Mac-toestel niet meer wilde booten.  

Waar precies de oorzaak van de fout lag, was voor lange tijd niet duidelijk. Afgelopen vrijdag bracht Apple zijn gebruikers op de hoogte dat de fout werd veroorzaakt door de T2 beveiligingschip.

Verklaring van Apple

De volledige verklaring werd getweet door Apple-YouTuber Rene Ritchie. Volgens Apple zou slechts een klein deel van de gebruikers last hebben ondervonden. Aan de getroffen gebruikers adviseert het bedrijf om contact op te nemen met de klantenservice.

Verder deelt Apple mee dat het de fout heeft aangepakt. Mac-toestellen met een T2 beveiligingschip aan boord kunnen voortaan macOS Monterey installeren, zonder geconfronteerd te worden met opstartproblemen.

https://twitter.com/reneritchie/status/1456672355992866816

T2 beveiligingschip

T2 wordt naast de Intel CPU standaard geïnstalleerd op Apple-apparaten sinds 2018. Enerzijds fungeert de chip in deze toestellen als co-processor, anderzijds dient de chip als beveiligingslaag. Gevoelige data als cryptografische activiteiten, KeyChain wachtwoorden en TouchID authenticatie verwerkt de chip allemaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home