LogMeIn verandert naam naar GoTo en lanceert product voor IT-ondersteuning op afstand

LogMeIn zal voortaan door het leven gaan als GoTo. Tegelijk met de naamsverandering lanceert GoTo Resolve, een cloudgebaseerde software voor IT-ondersteuning.

LogMeIn zocht een nieuwe naam en dook daarvoor duidelijk binnen het eigen assortiment. De nieuwe naam GoTo verwijst namelijk duidelijk naar het communicatieplatform van het bedrijf, GoTo Meeting.

GoTo brengt tegelijk een nieuw softwareproduct op de markt onder de naam GoTo Resolve. Dat is een platform dat de IT-ondersteuning in een bedrijf centraliseert. Door het platform kunnen werknemers overal IT-ondersteuning krijgen en wordt het werk voor het IT-team overzichtelijker. Het softwareproduct is onderdeel van GoTo Connect, dat eerst de naam Jive droeg.

Blijven verhuizen

LastPass is een ander bedrijf in het portfolio van GoTo en focust zich dan weer op de tak beveiliging. LastPass is namelijk een wachtwoordenmanager en heeft zowel een browser-extensie als applicatie. Een andere bekende wachtwoordbeheerder is 1Password.

De wachtwoordmanager LastPass is momenteel nog onderdeel van GoTo, maar dat gaat veranderen. In december van 2021 kwam namelijk naar buiten dat LastPass een onafhankelijk bedrijf wordt. LastPass zal ergens dit jaar dus opnieuw verhuizen.

Overtollige namen

GoTo heeft daarnaast nog enkele kleine bedrijven in zijn bezit. GoToMyPC en LogMeIn Pro zijn voorbeeld van deze overtolligheden, maar tonen tegelijk perfect aan waar GoTo vroeger bekend om stond. LogMeIn, nu dus GoTo, was namelijk een prominente speler in het veld van computerbesturing op afstand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home