LastPass stuurde gebruikers onterecht waarschuwingsmelding

lastpass

Door een fout in het alarmsysteem van LastPass ontvingen verschillende gebruikers meldingen van een inlogpoging. Ontvangers van de melding dachten dat hun hoofdwachtwoord was gelekt, maar dat is volgens LastPass niet het geval.

Verschillende gebruikers van LastPass werden de afgelopen dagen opgeschud door een waarschuwing die zij ontvingen. In de melding was te lezen dat een inlogpoging werd onderschept. Volgens het bericht probeerde iemand toegang te krijgen tot hun account met het master password. Nadat verschillende gebruikers de melding ontvingen, ontstond er paniek. Gebruikers vreesden immers dat cybercriminelen hun hoofdwachtwoord konden bemachtigen door een datalek.

Fout van LastPass

LastPass geeft nu zelf aan dat de meldingen onterecht werden verstuurd. De oorzaak van het bericht legt LastPass bij zichzelf. Het bedrijf geeft aan dat de waarschuwingen verzonden werden door een fout in het systeem.

Van een datalek is er geen sprake volgens LastPass. Het bedrijf heeft wel het alarmsysteem bijgesteld en het probleem zou daarmee opgelost zijn.

Alternatieven

Begin dit jaar holde LastPass de gratis versie significant uit. Als gratis gebruiker moest je daarom voortaan kiezen of je wachtwoorden wil synchroniseren op mobiel of computer. Wil je niet kiezen, dan moet je overstappen naar een betalende versie van de wachtwoordenmanager.

LastPass is zeker niet de enige wachtwoordmanager op de markt. In dit overzicht zetten we vier gratis alternatieven in de kijker.

lees ook

LastPass krijgt negatief advies na ontdekking van 7 trackers in de Android-app

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home