Leuvense softwarebedrijf Inmanta haalt 2 miljoen euro op

Het Leuvense Inmanta haalt twee miljoen euro aan investeringen op. Daarmee wil het bedrijf zijn automatisatie- en orkestratieplatform voor netwerkproviders beter in de markt zetten.

KU Leuven spin-off Inmanta heeft een kapitaalverhoging van 2 miljoen euro afgerond. Het softwarebedrijf ontwikkelt een platform voor telecomproviders dat het beheer van hun netwerken automatiseert. De financiering is afkomstig van KU Leuven, het Gemma Frisius Fonds en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

Slimme netwerkorkestratie

Inmanta, opgericht in 2016, is gespecialiseerd in de volledige automatische orkestratie van complexe software- en netwerkinfrastructuur bij telecommunicatiebedrijven. De technologie, ontwikkeld door onderzoekers van de KU Leuven, stelt telecomproviders in staat om snel en efficiënt nieuwe diensten te leveren.

De oplossing van Inmanta maakt gebruik van geavanceerde technieken om netwerkcomponenten te verbinden en diensten te bouwen en uit te rollen. We praatten eerder al met Inmanta op MWC, om het te hebben over de flexibiliteit die de oplossing biedt voor bijvoorbeeld de uitrol van private 5G.

lees ook

Belgen op MWC: Inmanta neemt de complexiteit weg uit private 5G

Stefan Walraven, CEO: “Onze Inmanta Service Orchestrator communiceert met alle netwerkonderdelen en voert zelfstandig de benodigde configuraties uit. Dit stelt telecomproviders in staat om nieuwe diensten binnen enkele minuten in plaats van weken aan te bieden.”

Investeringen en marktgroei

Met de nieuwe investering wil Inmanta zijn groei versnellen door meer te investeren in marketing, sales en samenwerkingen. Volgens Roald Borré van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV biedt de markt voor netwerkautomatisatie en orkestratiesoftware veel kansen. De oplossing van Inmanta is volgens hem niet alleen interessant voor telecombedrijven, maar heeft ook potentieel in andere sectoren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home