Leroy verlaat Proximus vrijdag al onder vakbondsdruk

proximus logo

Proximus-CEO Dominique Leroy neemt vrijdag al afscheid van het bedrijf onder druk van de vakbonden. Oorspronkelijk zou ze tot 1 december aanblijven om dan te verhuizen naar Nederlandse concurrent KPN, maar dat plan gaat niet door.

Op 5 september liet CEO van Proximus Dominique Leroy weten dat ze niet uit was op een verlenging van haar mandaat. Leroy ging in op de avances van KPN en zal daar op 1 december starten. Vrijwel onmiddellijk zorgde die beslissing voor de nodige controverse. Een ongelukkig getimede aandelenverkoop van de CEO deed stof opwaaien maar vooral het plan van Leroy om nog tot 1 december Proximus-baas te blijven, stootte de vakbonden tegen de vorst. KPN is immers een concurrent voor Proximus. Met de huidige CEO verder bouwen aan de toekomst van de Belgische telecomprovider, zagen velen niet zitten.

Versneld vertrek

De raad van bestuur van Proximus laat nu in een mededeling weten dat Leroy vrijdag 20 september al opstapt in het belang van de sereniteit binnen het bedrijf. De komende dagen zal Leroy haar dossiers overdragen aan huidig CFO Sandrine Dufour. Zij zal ad interim CEO worden terwijl Proximus de procedure voor de aanstelling van een permanente opvolger doorloopt.

Op 19 september gaat de zoektocht voor de nieuwe CEO echt van start. Dan stelt de raad van bestuur een profiel op en wordt een externe consultant ingeschakeld. De nieuwe CEO is net zoals Leroy onderhevig aan de loonplafonds opgelegd door de overheid, maar dankzij een herziene bonusstructuur zal Leroy’s opvolger vermoedelijk alsnog meer verdienen.

Gerelateerd: Proximus-CEO Dominique Leroy verhuist naar KPN

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home