Nog geen ommekeer voor Lenovo: omzet daalt met zestien procent

Lenovo

Lenovo ziet zijn omzetcijfers voor het vijfde kwartaal op rij dalen in vergelijking met een jaar eerder. Het bedrijf blijft optimistisch dat de ommekeer dichtbij is.

Lenovo maakte gisteren zijn financiële cijfers voor het afgelopen kwartaal. We vallen stilaan in herhaling als we schrijven dat de omzet en nettowinst van het bedrijf daalde in vergelijking met een jaar eerder. De omzet zakte met zestien procent tot 14,4 miljard dollar, de nettowinst ging met meer dan vijftig procent (-54%) achteruit naar 273 miljoen. Dit is al het vijfde kwartaal dat Lenovo een dalende trend moet rapporteren.

Ook de redenen waarom de omzet en winst dalen, klinken je inmiddels wel bekend. De pc-industrie geraakt maar moeilijk uit het slop. Lenovo is één van de fabrikanten die het zwaarst geraakt wordt door de marktdip en ieder kwartaal zijn verkochte units ziet dalen. Het Chinese merk slaat er tot nu toe wel in om zijn leiderspositie te behouden, maar HP komt dichterbij. Met dochtermerk Motorola deelt Lenovo ook in de malaise op de smartphone-industrie.

Voorzichtig herstel

Bij Lenovo blijven ze wel optimisme prediken. CEO Yuanqin Yang zegt dat zijn bedrijf de weg naar herstel heeft ingezet. Die woorden bevatten inderdaad enige waarheid als we naar het vorige kwartaal kijken. Toen lag de omzet op minder dan dertien miljard dollar en ook de nettowinst was honderd miljoen dollar minder. De weg naar boven lijkt voorzichtig weer te zijn ingezet voor Lenovo. In een ‘laagconjunctuur’ een omzet van veertien miljard dollar draaien, daar zouden veel bedrijven blindelings voor tekenen.

Zoals elke bedrijf vandaag de dag ziet Lenovo in AI het wondermiddel om de omzetcijfers weer zwart te doen kleuren. Het bedrijf gaat een miljard dollar extra investeren om het productportfolio van de Infrastructure Solutions Group verder uit te bouwen. Lenovo wil zich profileren als een globale voortrekker in hardware en infrastructuur om artificiële intelligentie te laten bloeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home