Lenovo gaat refurbished computers en servers aanbieden

Lenovo

Lenovo werkt aan een eigen aanbod van refurbished hardware. Dat moet de CO2-afdruk van computers en servers omlaaghalen, terwijl klanten centen kunnen uitsparen.

Lenovo kondigde op MWC in Barcelona Lenovo Certified Refurbished aan. Met die oplossing wil de fabrikant eigen computers en servers opnieuw gaan aanbieden. Lenovo (of gecertifieerde technici) zullen toestellen schoonmaken en herstellen voor herverkoop.

Computers en servers zullen eerst en vooral helemaal leeggemaakt worden. Verder zal Lenovo alle toestellen en componenten. Indien nodig worden onderdelen vervangen door originele reservestukken. In het plan zoals het er nu uitziet, zal Lenovo minstens één jaar garantie bieden, met de optie om die uit te breiden naar drie jaar.

Lagere CO2-voetafdruk

Als klant krijg je in principe toestellen die er als nieuw uitzien, al zal Lenovo op de (originele) verpakking wel duidelijk vermelden dat de inhoud refurbished is. Het bedrijf merkt terecht op dat hergebruik de meest milieuvriendelijke bestemming van hardware is. Toestellen die een tweede leven krijgen, voorzien klanten van de hardware die ze nodig hebben zonder dat daar een CO2-afdruk voor productie bij komt kijken.

Natuurlijk zullen de toestellen ook goedkoper zijn. Welke laptops en servers Lenovo als refurbished zal aanbieden, is nog niet duidelijk. Op termijn wil Lenovo zowat het hele portfolio een tweede leven geven, al hangt het er natuurlijk vanaf hoe en hoelang de eerste klant toestellen gebruikt. Lenovo rolt zijn tweedehandsdienst initieel uit in het Frankrijk, Duitsland, Denemarken en het VK. Later zal de dienst wereldwijd beschikbaar komen.

Niet de eerste

Lenovo vindt het warm water hier niet uit. Grote concurrent HPE mikt voor servers al veel langer op hergebruik en heeft daartoe twee ‘Renewal Centers’, waarvan één in Europa. Ook Dell biedt refurbished servers aan. Vanuit een duurzaamheidsstandpunt is het een heel goede zaak dat ook Lenovo voortaan meedoet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home