Lee Young-Hee eerste vrouwelijke voorzitter van Samsung

Young-Hee Samsung

De voormalige topvrouw van L’Oréal doorbreekt het glazen plafond bij de Koreaanse techgigant. Lee Young-Hee krijgt waardering voor haar marketing werk bij Samsung.

Lee Young-Hee mag zich de eerste vrouwelijke voorzitter van Samung Electronics noemen. Het is te zeggen, de eerste vrouw die zo een belangrijke positie inneemt zonder familiale banden met oprichter Lee Byung-Chul. Samsung kondigde naast de promotie van Young-Lee eveneens aan dat Jong-Hee Han en Kyung-Kye-Hyun aanblijven als CEO van respectievelijk de Device Experience en Device Solutions afdeling.

Harde businessrealiteit

Samsung bevestigde de positie van de twee topmannen ondanks en net omwille van de harde businessrealiteit waar ook de Koreaanse grootheid niet aan ontsnapt. In Q3 van dit jaar zag Samsung de jaarlijkse winst voor het eerst in drie jaar dalen. Analisten verwachten dat dit trend zich zal doorzetten in het laatste kwartaal van het jaar. Als redenen voor die daling geeft Samsung een verminderde vraag naar geheugenchips en consumenten elektronica aan.

De vertragende groei zet zich ook door in traditioneel sterke domeinen zoals smartphones , televisies en monitors. Tegelijkertijd ervaart het bedrijf wisselende resultaten in ondernemingstakken zoals Samsung Foundry en Samsung System LSI. Dat is opmerkelijk want Samsung ziet in die afdelingen net het grootste toekomstperspectief.

Eerste vrouwelijke voorzitter

Ondanks de verminderde groei in het algemeen kreeg één vrouw een mooie promotie. Lee Young-Hee is de eerste vrouwelijke voorzitter van Samsung die geen banden heeft met oprichter Lee Byung-Chul. Enkel diens zus, Lee Boo-jin, had voordien zulke hoge positie ingenomen. Young-Hee krijgt de waardering voor haar werk als ondervoorzitter op het marketingdepartement, voornamelijk voor de keuze om paars in plaats van blauw te gebruiken in de campagnes.

Lee Young-Hee staat als voorzitter Global Marketing voor een grote uitdaging. Het geloof in haar is evenwel groot. “Als marketingexpert die in 2007 overkwam van L’Oréal, is de nieuwe voorzitter erin geslaagd bij te dagen aan de merkwaarde van Samsung Electronics. Door een goed presterende vrouw te promoveren tot voorzitter, tonen we onze groeivisie aan getalenteerde vrouwen”, aldus Samsung in een persbericht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home