Nieuwe Samsung Smart Monitor M8 doet dubbel dienst als smart tv

Samsung lanceert nieuwe versies van zijn computerschermen met smart tv-DNA. De Smart Monitor M8-lijn volgt de M7-reeks op en voorziet vooral een interessanter design en een verwijderbare camera.

Samsung lanceert de Smart Monitor M8-reeks. Die line-up van slimme schermen volgt de M7- en M5-reeks op. De Smart Monitors van Samsung onderscheiden zich van een klassiek scherm omdat ze Samsung Smart Hub met bijhorende app store aan boord hebben. Die geeft het display functionaliteit gelijkaardig aan de slimme tv’s van de Koreaanse fabrikant. Zo kan je onder andere Netflix en YouTube installeren op het scherm zonder dat je daarvoor een extra pc nodig hebt, maar ook de app-versie van Office 365. De slimme schermen zijn bluetooth-compatibel zodat je muis en toetsenbord kan aansluiten. Met de juiste app krijgen ze zo de functionaliteit van een (heel) bescheiden all-in-one-computer.

Nieuwe functionaliteit

De nieuwe schermen onderscheiden zich eerst en vooral van hun voorgangers omwille van het design. De 32 inch-monitors zijn met een dikte van 11,4 mm een stuk dunner dan hun voorgangers. Bovendien voorziet Samsung vier kleurtjes, wat extra aantoont dat de displays voor het thuiskantoor bedoeld zijn. Verder komt de Smart Monitor M8 met een magnetisch verwijderbare webcam die Samsung de SlimFit Cam noemt. Die verbindt draadloos met het display en zou automatisch scherpstellen op het gezicht van de gebruiker.

De M8 heeft een 16:9-beeldschermverhouding en een 4K-resolutie. De schermhelderheid en de kleurtemperatuur passen automatisch aan de omgeving aan, wat fijn is voor het kijkcomfort maar minder relevant is voor grafische professionals die kleur-echtheid verkiezen. Wat ergonomie betreft kan je het scherm kantelen en in hoogte verstellen. Het display werkt samen met het SmartThings-ecosysteem van Samsung zelf. Bij ons is de Smart Monitor M8 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro inclusief btw.

lees ook

Samsung breidt monitor die dubbelt als smart tv uit naar 43 inch en 24 inch

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home