KPN maakt Dominique Leroy toch geen CEO

Dominique Leroy wordt toch geen CEO van de Nederlandse provider KPN. Leroy is nu het onderwerp van onderzoek naar handelen met voorkennis. Dat maakt de aanstellingsprocedure volgens KPN onzeker.

KPN liet begin september weten dat het Leroy als nieuwe CEO wilde aanstellen. Eerder was ze de CEO van Proximus. Vanaf 1 december zou ze bij KPN in dienst treden als de nieuwe topvrouw.

Beurswaakhond FSMA bleek half september echter onderzoek te doen naar aandelentransacties van Leroy. Leroy verkocht een maand voordat bekend werd dat ze naar KPN overstapte haar aandelen in Proximus. Die aandelen waren toen 285.342,40 euro waard. 

Leroy zelf zegt dat ze op dat moment nog niet had besloten dat ze vertrok. Ze ontkent dan ook dat ze met voorkennis heeft gehandeld.

Aanstelling ingetrokken

De transactie komt nu toch met flinke gevolgen. KPN stelt in een verklaring dat de duur van het onderzoek onduidelijk en onvoorspelbaar is. De raad van commissarissen van KPN stelt dat dit niet in de beste interesses is voor de provider en zijn aandeelhouders. Om die reden is de voorgenomen aanstelling dus ingetrokken. 

De voorzitter van de raad van commissarissen, Duco Sickinghe, zegt dat het een moeilijke beslissing was, vanwege “het track record” van Leroy als een “erg geslaagde CEO”. Verder is de raad volledig gefocust op de situatie en verwacht het binnenkort een verdere aankondiging te doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home