Isabel Group mag helft van Doccle kopen van mededingingsautoriteit

Doccle

Isabel Group mag de helft van de aandelen van Doccle overnemen van de Belgische mededingingsautoriteit. Het wordt zo samen met Telenet eigenaar en plant meteen nieuwe investeringen.

Isabel Group mag de nieuwe partner van Telenet worden voor Doccle. Doccle is een digitaal documentenplatform dat werd opgericht door Telenet zelf samen met Acerta en de Christelijke Mutualiteit. Zowel Acerta als de CM stapten echter weg van Doccle, waardoor Telenet opzoek moest naar een nieuwe partner. Deze zomer werd al duidelijk dat de Isabel Group de voorkeur genoot en nu keurt ook de Belgische mededingingsautoriteit de instap goed.

Ervaring en investering

Isabel Group heeft ervaring in het domein met Zoomit. Dat platform kan je gerust omschrijven als een Doccle-alternatief met een focus op facturatie. Doccle werkt nauw samen met de overheid en laat Belgen bijvoorbeeld toe hun overheidsdocumenten te ontvangen met eBox. Verder wordt Doccle door honderden grote en kleine bedrijven uit een veelvoud van sectoren gebruikt.

Telenet en Isabel Group willen de komende jaren vijf miljoen euro investeren in het platform. Daarmee willen de twee partners het platform verder uitbreiden met onder andere automatiseringen van workflows en slimme inzichten. Voor klanten van Doccle verandert er niets.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home