Isabel Group verwerft 50% van Doccle en bouwt met Telenet het platform verder uit

Doccle

Telenet verwierf eerder dit jaar 100 procent van alle aandelen in Doccle en verkoopt nu de helft aan Isabel Group. Samen willen ze het digitale platform naar een hoger niveau tillen met een investering van 5 miljoen euro.

Telenet sloot eerder dit jaar een overeenkomst met Acerta en het Nationaal Hulpfonds (CM) om hun aandelen te verwerven in Doccle. Met 100 procent in handen heeft Telenet nu een partner in Isabel Group gevonden, die de helft van de aandelen overkoopt. De inkoop van aandelen past binnen de digitale strategie van Isabel Group, dat ook Zoomit binnen het portfolio heeft.

Telenet en Isabel Group willen de komende jaren 5 miljoen euro extra investeren om van Doccle het platform van de toekomst te maken. Vandaag ontvangen en beheren jaarlijks 2,2 miljoen Belgen in totaal 125 miljoen documenten in Doccle.

Op Doccle kan elke Belg zijn overheidsdocumenten ontvangen door verbinding te maken met eBox. Het bedrijf werkt samen met honderden grote en kleine bedrijven en organisaties uit alle mogelijke sectoren zoals: sociale secretariaten, watermaatschappijen, banken, verzekeringsmaatschappijen, sociaal verzekeringsfondsen voor zelfstandigen, mutualiteiten, tot zelfs afvalintercommunales.

Nieuwe groeifase

Met de nieuwe investering is het platform klaar om verder te groeien. Het wil de digitale administratie voor particulieren en zelfstandigen nog beter organiseren dankzij automatisering van workflows. Telenet en Isabel Group willen Doccle ook slimmer maken met inzichten en acties op documenten. Het doel van beide partijen is duidelijk: Doccle moet de veiligste digitale document- en datakluis worden die archiveren, filteren en consulteren van documenten combineert met op termijn ook nieuwe vormen van betalingen uitvoeren, betaalhistoriek bekijken etc.

lees ook

Doccle wil meer gebruikers aantrekken met nieuwe functies

De overname door Telenet en de instap van Isabel Group verandert niets aan de huidige afspraken die Doccle heeft met organisaties. Er wordt niet aan het personeel geraakt, dat werkzaam blijft in het kantoor in Leuven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home