Investeringen in Blockchain nemen toe

blockchain

Investeerders geloven meer dan ooit in blockchaintechnologie, en laten dat financieel merken. De technologie zelf staat wel centraal vandaag. Digitale munten zoals Bitcoin kunnen op steeds minder interesse rekenen.

Blockchaintechnologie blijft populair bij investeerders. Het ziet er naar uit dat het aantal investeringen in bockchain start-ups het totale bedrag van vorig jaar vlotjes zal overtreffen. In de eerste maanden van dit jaar trok e sector al meer kapitaal aan dan in heel 2017.

Dit jaar werd de sector al 880 miljoen dollar rijker. De belangrijkste investeerders zijn onder andere Microsoft en Goldman Sachs volgens Reuters. Digitale munten zoals Bitcoin wekken de interesse van investeerders niet, maar zowat alle andere toepassingen kunnen wel op enthousiasme rekenen. Grote bedrijven houden vooral de opkomst van tokens goed in het oog. Dergelijke tokens kunnen eenvoudig verhandeld worden via de blockchain, en ze kunnen gelinkt worden aal tal van traditionele goederen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan olie of elektriciteit.

Potentieel

Ondanks de beperkte interesse in digitale munten zelf zien risicokapitalisten wel potentieel in cryptobeurzen en mining-start-ups. Daar vloeit vrij eenvoudig geld naar toe, hoewel ze toch ook nauw gelinkt zijn aan het hype-verhaal.

Blockchain als technologie heeft veel potentieel, en wordt vandaag in een aantal scenario’s al succesvol ingezet. Vooral banken hebben de technologie snel omarmt om hun eigen betaalverkeer. Een brede adoptie waar bij het nut van de technologie ten volle wordt benut, blijft vooralsnog uit. Toch zien ook bedrijven bij ons dat er heel wat interesse is in wat blockchain kan betekenen voor de werking van organisaties.

Gerelateerd: Belgen op MWC: SettleMint laat zien waartoe blockchain in staat is

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home