Intel zoekt investeerders voor Altera

intel mwc

Intel lijkt van plan om een minderheidsbelang in Altera van de hand te doen. De deal zou een welgekomen cashinjectie in de kassa brengen.

Intel zit in volle hervormingen en daarbij lijken geen heilige huisjes te zijn. De chipboer overweegt onder meer om zijn fabrieksafdeling volledig af te splitsen en ook Altera is in de vitrine gezet, een bedrijf dat Intel in 2015 nog voor 16,7 miljard dollar overnam. CNBC schrijft dat Intel onderhandelingen voert om een minderheidsbelang in Altera te verkopen.

Sandra Rivera, CEO van Altera, veegde vorige maand nog de geruchten over een volledige verkoop door Intel van tafel. Intel maakt er echter geen geheim van dat het investeerders voor Altera zoekt. Een beursgang staat op de planning voor 2026, maar nu lijkt Intel toch sneller te willen cashen. De deal die op tafel ligt, moet de marktwaarde van Altera optrekken naar 17 miljard dollar.

Intel kan de centen namelijk zelf ook goed gebruiken. De chipreus van weleer gaat door een woelige periode. CEO Pat Gelsinger kondigde in september een herstructureringsplan aan waarbij niets of niemand binnen het bedrijf bespaard blijft. De verkoop van minstens een minderheidsbelang zou een welgekomen cashinjectie in de kassa brengen om die hervormingen een duwtje in de rug te geven.

Overname

Intel zit middenin een overnameproces. Concurrent Qualcomm ziet in de problemen bij Intel een buitenkansje om het bedrijf over te nemen. De bedrijfsleiding van Intel lijkt voorlopig niet te staan springen voor een overname, maar een niet te weigeren bod zou hen altijd nog overstag kunnen doen gaan.

Qualcomm wacht naar verluidt de uitkomst van de Amerikaanse presidentverkiezingen af alvorens de overname verder te zetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.