Intel stopt al met pas gelanceerde Bitcoin-chips

Intel

De Intel Blockscale ASIC is amper een jaar oud, maar Intel kapt al met de productie en verkoop van de chip. Zoals gewoonlijk wijst de fabrikant naar de vernauwde focus op de core business.

De acte de presence van Intel in de Blockchainmarkt is voorbij. Vorig jaar maakte de chipboer zijn intrede in de markt met de aankondiging van de zelf ontwikkelde Blockscale ASIC: een chip op maat van Bitcoin-mining. De chip werd gelanceerd door toenmalig chipbaas Raja Koduri, die in maart van dit jaar het bedrijf verliet. Misschien was dat al een teken aan de wand voor wat komen zou. Vandaag is het in ieder geval officiëel: de Intel Blockscale 1000-series ASIC is niet meer.

Geen opvolging

De line-up bestond uit vier producten. Alle Blockscale-chips waren accelerators gericht op crypto-workloads. Ze krijgen geen opvolging. Intel laat wel weten dat het bestaande klanten nog blijft ondersteunen. Wie echt wil, kan nog tot oktober van dit jaar nieuwe componenten bestellen.

lees ook

Intel vertraagt nieuwe GPU’s en verzekert zich zo van significante achterstand

De hardware van Intel was capabel en meer dan competitief, maar de fabrikant wil zich meer toeleggen op zijn core business. Dat is het design en de productie van x86-chips. Ongerelateerde producten zoals de Blockscale ASIC leiden daarvan af, terwijl geld en talent beter elders ingezet worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home