Intel gaat chips voor MediaTek bakken

MediaTek wordt een grote klant van het nieuwe Intel Foundry Services. Zowel in Europa als in de VS zal het bedrijf de chips voor de concurrent van Qualcomm bakken.

MediaTek gaat in zee met Intel voor de productie van chips voor een breed scala aan slimme toestellen. Daartoe wordt MediaTek een klant van Intel Foundry Services (IFS). CEO Pat Gelsinger stampte IFS uit de grond om daarmee de expertise van Intel inzake chipproductie in te zetten om microchips van derden te maken. Dat is een nieuwe aanpak voor het bedrijf, dat historisch gezien bijna exclusief eigen chips maakte.

Spreiding

MediaTek hoopt via de samenwerking met Intel een meer gebalanceerde toeleveringsketen uit te werken. De belangrijkste chipbakkers zoals TSMC hebben vandaag vooral in Azië fabrieken. Intel investeert sterk in Europa en de VS en zal in nieuwe installaties daar capaciteit voorzien voor MediaTek.

MediaTek is het gekendst als designer van chips voor smartphones. In onze contreien vind je MediaTek-processors vooral in iets budgetvriendelijkere smartphones. Het bedrijf ontwikkelt ook chips voor andere IoT-applicaties. Het is onduidelijke welke chips Intel zal fabriceren en welk deel van de productie bij TSMC blijft, dat vandaag hofleverancier is voor Intel.

MediaTek is een best grote speler in chipland en zo een mooie klant voor Intel en IFS. Ook Nvidia overweegt al om in zee te gaan met IFS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home