Intel-CEO denkt dat chiptekort nog tot zeker 2023 zal duren

Waar de consensus eerder was dat het wereldwijde chiptekort volgend jaar voorbij zou zijn, verwacht de CEO van Intel dat het nog zeker tot 2023 zal aanhouden.

Pat Gelsinger, CEO van Intel, ziet de vraag en het aanbod van microchips niet voor 2023 in evenwicht raken. Gelsinger denkt dat we momenteel in het diepste dal van de tekorten zitten en geeft aan dat er kwartaal na kwartaal verbetering op weg is, maar de problemen zullen volgens hem nog meer dan een jaar aanhouden.

AMD-CEO Lisa Su is iets optimistischer. Zij verwacht dat het ergste in de loop van volgend jaar wel voorbij zal zijn, mede dankzij een uitbreiding in het productievolume. Klopt dat, dan kan AMD kapitaliseren op een betere beschikbaarheid van zijn chips in vergelijking met die van Intel. Laptopfabrikanten worstelen met de beschikbaarheid van microchips en zijn bereid om zowel Intel als AMD te omarmen om laptops te kunnen bouwen. Ook IDC verwacht een significante verbetering in 2022.

Impact

Intel voelt de impact van de wereldwijde tekorten. De Client Computing Group rapporteerde pas een omzetdaling van twee procent. Die wijdt het bedrijf aan een gebrek aan onderdelen. Dat toont aan dat de beschikbaarheid van een CPU niet volstaat om een laptop te bouwen. Fabrikanten die wel een processor bemachtigden maar geen wifichip, kunnen evenmin hun toestel op de markt brengen.

lees ook

Waar zijn alle microchips naartoe: Het tekort uitgelegd

Intel moet hoe dan ook zijn broeksriem niet aanspannen. De totale omzet van het bedrijf steeg opnieuw met vijf procent tot 18,1 miljard dollar. Dat is net iets minder dan waar Wall Street op gehoopt had.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home