Intel krijgt boete van bijna 950 miljoen dollar opgelegd in zaak tegen VLSI

Intel

Intel verliest een zaak tegen VLSI Technology. Volgens het verdict schenden zowel Cascade Lake- als Skylake- processors een patent dat betrekking had op verbeteringen in gegevensverwerking.

Intel dient 948,8 miljoen dollar te betalen aan VLSI Technology. Een patent van de fabrikant zou geschonden zijn door twee producten uit de stal van Intel.

Volgens Intel bewijst de zaak dat de regels rond patenten dringend aan vernieuwing toe zijn in de VS: “VLSI is een ‘patent trol’ die is gecreëerd door Fortress, een hedgefonds dat wordt gefinancierd door grote investeringsgroepen met als enig doel rechtszaken aan te spannen om miljarden te onttrekken aan Amerikaanse, innoverende bedrijven zoals Intel”, laat het bedrijf weten aan The Register.

“Dit is de derde keer dat Intel zich moet verdedigen tegen ongegronde patentinbreuk-claims van VLSI. Intel is het absoluut niet eens met het oordeel van de jury en de toegekende buitensporige schadevergoeding. We zijn van plan in beroep te gaan en hebben vertrouwen in de sterkte van onze zaak.”

Tegen de praktijken probeerden Intel en Apple samen iets te doen in 2019. De partijen spanden destijds een antitrust-rechtszaak aan, maar de zaak werd afgewezen.

lees ook

Intel lanceert met Xeon Max de eerste x86-CPU met HBM-geheugen

Patent overgekocht

VLSI Technology is aangesloten bij de Fortress Investment Group van Softbank. Het patent dat nu geschonden werd, kocht de groep over van NXP Semiconductors, een spin-off van Philips Electronics dat in Nederland gevestigd is.

Twee andere patentzaken die VLSI Technology aantekende tegen Intel lopen nog. Eén daarvan wordt naar verwachting uitgesproken begin 2024.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home