IBM verbaast investeerders met omzetgroei in eerste kwartaal

ibm

Na vier opeenvolgende kwartalen van omzetdaling, verbaasde IBM zijn investeerders deze week met een omzetgroei van 1%. Als reactie op de omzetgroei, stegen de aandelenkoersen van IBM in een paar uur tijd met meer dan 3%. 

Ondanks de mooie cijfers van IBM, is de omzetstijging relatief. Wanneer je de omzet zou corrigeren op inflatie, zou de IBM alsnog een omzetdaling van 2% hebben. Toch vinden investeerders het fijn om weer eens een positief geluid te horen vanuit IBM. Zelf ziet het bedrijf het komende kwartaal en ook de rest van het jaar positief in. 

“We hebben veel vertrouwen in de twee belangrijkste maatstaven die we hanteren: omzetgroei en cashflow”, zegt IBM CFO James Kavanaugh. “We willen nogmaals aangeven dat onze omzet het komende jaar in zijn geheel gaat groeien ondanks de wisselvalligheid van valutakoersen”, bevestigd Kavanaugh. 

“Dit is een geweldig begin van het jaar voor het bedrijf dat volledig inzet op de cloud”, zegt Patrick Moorhead, president van Moor Insights & Strategy. Moorhead is van mening dat de beste dagen van IBM nog moeten komen. 

Terug naar normaal met een focus op hybride cloud

Het ziet ernaar uit dat de omstandigheden op de markt weer beter worden en dat de ontwrichting door covid-19 begint weg te ebben. Volgens Arvind Krishna worden de uitgavenpatronen van mensen en organisaties langzaam weer normaal. 

Toch blijven lokale lockdowns en onderbrekingen in de toevoerketen het moeilijk maken om goede voorspellingen voor de toekomst te doen. “We zien dat onze klanten hun digitale transformatie versnellen. Ons hybride cloud aanbod speelt hier een belangrijke rol in”, aldus Krishna. 

Onder het bewind van Krishna heeft IBM zijn strategische positionering verkleind naar een focus op de hybride cloud en artificiële intelligentie. Volgens Krishna is de hybride cloud een kans van 1 miljard dollar en is tot nu toe nog maar 25% van de workloads verplaatst naar de cloud. Op dit moment maken 3000 IBM-klanten gebruik van het hybride cloud platform. 

Bij het onthullen van de omzetcijfers, gaf IBM weinig vrij over het afsplitsen van de infrastructuurdienstentak. Het bedrijf heeft enkel bevestigd dat de deal voor het einde van het jaar rond is. Ook laat IBM weten dat het nieuwe bedrijf Kyndryl gaat heten. Het bedrijf zal grotendeels uit de bestaande diensten van IBM bestaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home