Huawei halveert mogelijk smartphoneproductie voor 2021

huawei

Voorlopig wordt vooral gefocust op 4G-smartphones, aangezien Huawei geen toegang heeft tot 5G-connectiviteit dankzij de handelsoorlog tussen China en de VS. ’s Werelds nummer drie binnen de smartphonemarkt dreigt nu nog verder achteruit te schuiven.

Volgens nieuwsagentschap Nikkei heeft Huawei aan zijn leveranciers laten weten dat het aantal bestellingen van componenten met 60 procent zal dalen in 2021. Het plant orders om in totaal 70 tot 80 smartphones te bouwen dit jaar volgens bronnen binnen meerdere leveranciers. Dat aantal is een daling van meer dan 60 procent vergeleken met de 189 miljoen smartphones die vorig jaar werden verscheept.

Sommige bronnen spreken volgens Nikkei zelfs over een beperkte planning van 50 miljoen smartphones in 2021. Hiermee dreigt het verder achteruit te schuiven in het smartphonelandschap, waar het vandaag nummer drie wereldwijd is. Door de sancties van de VS wordt Huawei ook in technologie beperkt. Zo kan het geen 5G-smartphones maken en moet het verplicht focussen op 4G.

Huawei verkoopt smartphonetak niet

Eerder dit jaar waren er geruchten dat Huawei zijn smartphonetak zou verkopen, maar Huawei CEO Ren Zhengfei heeft aan de media laten weten dat hij ‘nooit’ dat pad zou bewandelen. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat VS President Joe Biden de teugels lost richting China. De US Commerce Department benadrukt dat er geen reden is om de lijst met entiteiten te herbekijken. Huawei heeft enkele weken geleden nog de vraag neergelegd bij het Amerikaans hof om de ban op te heffen.

lees ook

Trump straft Huawei nog snel door handelslicentie van Intel in te trekken

Huawei heeft in november vorig jaar nog submerk Honor verkocht aan een consortium van 30 Chinese bedrijven om opnieuw toegang te krijgen tot Amerikaanse componenten, met succes. Het merk kan opnieuw handel drijven met kritieke leveranciers waaronder AMD, Intel, MediaTek, Micron, Microsoft, Qualcomm, Samsung, SK Hynix en Sony.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home