Huawei CEO bereidt werknemers voor op moeilijke economische tijden

Huawei

De CEO van Huawei heeft zijn werknemers gevraagd om winst en geldstromen te prioriteren in toekomstige keuzes. Groei en schaalbaarheid nemen even een stapje terug omwille van moeilijke economische tijden.

Ren Zhengfei, de CEO van Huawei, zou via het bedrijf zijn medewerkersplatform gewaarschuwd hebben voor moeilijke economische tijden. De koers van het bedrijf wijzigt daardoor: winst en geldstromen krijgen prioriteit en groei en schaalbaarheid blijven even achter. De inhoud van de mededeling werd verspreid via Chinese media Yucai en NetEase.

Kiezen voor zekerheid

Huawei-werknemers worden aangemoedigd om complexe projecten die dreigen te falen zo snel mogelijk te pauzeren. Onderzoek en ontwikkeling naar nieuwe producten zal ook op een laag pitje worden gedraaid. Eigenlijk worden risicovolle projecten dus afgestoten en kiest de CEO voor zekerheid.

Werknemers worden verder al voorbereid op afsluitingen van buitenlandse markten. Werknemers van het bedrijf die in het buitenland verblijven om de markten daar op te volgen, zal Huawei terughalen.

Wat overblijft is de IT-infrastructuur, waarin Huawei wil blijven gelden. De klantendienst krijgt dan weer een hogere prioriteit.  

Oorzaken

In de mededeling legt de CEO ook zijn redenering uit waarop dit besluit werd genomen. Een combinatie van economische moeilijkheden na de coronaperiode, de oorlog en de sancties van de VS hebben Zhengfei laten twijfelen of Huawei wel kan ‘doorbreken’ in 2023-2024.

lees ook

Huawei herstelt niet van Amerikaanse handelsrestricties

De laatste kwartaalcijfers van het bedrijf lieten inderdaad zien dat Huawei moeilijkheden kent. De redenering bleef bij het verliezen van de Amerikaanse en Europese afzetmarkt. Dat zal in de toekomst een probleem blijven voor het bedrijf nadat de huidige Amerikaanse president Joe Biden Huawei de doodsteek gaf in de VS door het ondertekenen van de Secure Equipment Act.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home