HPE wil Nutanix voor kerstmis

nutanix

HPE toont interesse in een overname van Nutanix, al is er nog geen concreet bod. De twee partijen werken al geruime tijd samen.

HPE heeft interesse in de acquisitie van Nutanix. Bloomberg weet dat de twee de afgelopen maanden al meermaals gesprekken hebben gevoerd. HPE en Nutanix werken al verschillende jaren samen als partners en op papier is er dan ook een interessante match mogelijk. De onthulling volgt na eerdere geruchten over externe interesse in Nutanix.

HPE van zijn kant heeft met Greenlake een dienst voor on-premises hardware in een servicemodel, waarbij bedrijven net als in de cloud betalen voor wat ze gebruiken. Bovendien sleutelt de serverspecialist naarstig aan een softwarelaag bovenop Greenlake die opnieuw het gemak van de cloud moet weerspiegelen wat betreft provisionering van hardware en workloads.

Hybride cloudsoftware

Nutanix evolueert van HCI-specialist naar hybride cloud-kenner. HCI blijft centraal staan in het aanbod van het bedrijf, maar de focus is vandaag breder. Nutanix wil met zijn software-oplossingen een ééngemaakte abstractielaag bieden tussen on-premises en de (multi)cloud, zodat silo’s verdwijnen. Dat geeft de krappe IT-teams van bedrijven de mogelijkheid om efficiënt één IT-omgeving te beheren en workloads te draaien op de beste plek.

Al sinds 2019 biedt HPE Nutanix aan via Greenlake. De software van Nutanix zou in theorie perfect passen binnen het Greenlake-verhaal. De cloud-achtige eenvoud waar HPE zelf naar opzoek is, zit al in het Nutanix-aanbod. Verder kan Nutanix vlot de brug bouwen naar de hyperscalers.

lees ook

HCI als wapen tegen CO2 en stijgende energiekosten

De overname zou op die manier ook interessant zijn voor Nutanix, toch zeker vergeleken met het scenario waarin een hyperscaler het bedrijf koopt om zijn aanbod een boost te geven. Dat zou een snelle oplossing zijn voor een uitgewerkt hybride cloudaanbod, maar in dat geval komt Nutanix terecht bij een koper die diep van binnen gelooft in vendor lock-in en cloud first: twee zaken waar Nutanix net helemaal tegen is.

Of er iets in huis komt van de acquisitie door HPE, is nog maar de vraag. De gesprekken begonnen toen de koers van het Nutanix-aandeel laag stond. Intussen heeft de HCI-specialist zijn financiële verliezen ingeperkt en verdubbelde de koers van het aandeel. Met een beurswaarde van meer dan zeven miljard dollar is Nutanix niet meer het koopje van weleer. Langs de andere kant heeft investeringsfirma Bain Capital niet geïnvesteerd in Nutanix om er verder niets mee te doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home