Nutanix overweegt verkoop na interesse uit sector

nutanix

Nutanix denkt na over een eventuele overname na interesse van een anonieme partij. Het is niet zeker dat er een deal komt, al zou de stap logisch zijn.

Externe partijen hebben interesse in de overname van Nutanix. Die specialist in hyperconverged-infrastructuur en bijhorende beheersoplossingen stevent al op een verkoop af sinds Bain Capital twee jaar geleden 750 miljoen dollar in het bedrijf investeerde. Bain wees medeoprichter Dheeray Pandey naar de uitgang en startte een interne transformatie bij het bedrijf. De investering werd alom gezien als tijdelijk, met een verkoop aan een nieuwe partij als langetermijnplan.

Wie precies interesse toont, is onduidelijk. Het was de Wall Street Journal dat de kat de bel aanbond. De HCI-specialist is een aantrekkelijke partij voor meerdere IT-spelers. Het aanbod van Nutanix is erg relevant in een context waarin hybride multicloud alsmaar belangrijker wordt. Nutanix-software biedt immers een vendor-agnostische laag over cloud- en on-premises heen.

Infrastructuur

Een acquisitie door een infrastructuurspecialist is dan ook niet uit den boze. Nutanix werkt al nauw samen met concullega’s zoals HPE, dat de oplossingen van het bedrijf aanbiedt als onderdeel van GreenLake.

Nutanix zelf geeft geen verdere commentaar op wat het geruchten en speculatie binnen de markt noemt. Het aandeel van het bedrijf staat niet al te hoog vandaag en kende een neerwaartse trend sinds de conversie van Nutanix naar een SaaS-specialist. Het bedrijf positioneert zich echter als uitdager binnen de markt, en wint aan tractie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home