Juniper Networks lanceert nieuwe firewalls en software

Juniper Networks

Juniper Networks introduceert nieuwe firewalls voor enterprises. Voor zijn MX-routers heeft het bedrijf nieuwe software in petto.

Juniper Networks lanceert vier nieuwe firewalls voor enterprises en datacenters. Het gaat om de SRX1600, SRX2300, SRX4300 en SRX4700. De toestellen kunnen tot 1,4 terabit aan trafiel verwerken. Juniper rust ze uit met MACsec-technologie, die de beveiliging van ethernet-netwerken een boost moet geven. MACsec biedt extra encryptie zodat aanvallers niet zomaar met trafiek kunnen prutsen.

De firewall-specialist rust zijn toestellen ook uit met TPM 2.0-chips. Die huisvesten gevoelige data en staan los van de rest van het systeem, wat bijvoorbeeld moet voorkomen dat een hacker die op één of andere manier toch toegang kreeg tot het netwerk, zomaar encryptiesleutels kan stelen.

Software

Naast de firewalls introduceert Juniper de Connected Security Distributed Services Architecture. Dat is nieuwe technologie. De architectuur combineert centraal beveiligingsbeheer met routing en AI-gedreven beveiliging. Juniper koppelt forwaring en beveiliging van elkaar los, zodat organisaties beiden afzonderlijk van elkaar kunnen schalen. De architectuur komt naar bestaande routers uit de Juniper MX-reeks.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home