Google toont eerste officiële details van twee Pixel 6 smartphones

Google Pixel 6

De Google Pixel 6 komt in twee smaken en wordt later dit jaar verwacht. De belangrijkste upgrades zijn betere camera’s en een eigen chip onder de noemer Google Tensor.

Na een hele reeks van geruchten en gelekte beelden maakt Google zijn nieuwe topsmartphone bekend. De nieuwste Pixel-smartphone wordt dit najaar in twee smaken uitgebracht: Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Beide hebben een traditionele hoofdcamera en een groothoekcamera. Enkel de Pro-variant krijgt een extra 4x optische zoomcamera. Voor het eerst sinds de Google Pixel 2 krijgt de camera een hardware-upgrade.

Naast een betere camera is de eigen Google Tensor-chip het andere grote nieuws. Voor het eerst dumpt Google Qualcomm om een eigen chip te boetseren. Zo kan het krachtige AI- en ML-modellen direct op de smartphone draaien met enorme sprongen voorwaarts binnen spraakcommando’s, vertaling, opname en dicteren. Google werkt al vier jaar aan de chip, toevallig rond hetzelfde tijdstip dat Google smartphonemerk HTC in huis haalde.  

Google Tensor

Extra voordeel van een volledig eigen chip is dat Google langer dan drie jaar Android-updates kan leveren aan toestellen. Nu moet het hiervoor rekenen op de steun van Qualcomm die eerder beperkt is. Verder wordt er ook een extra security-chip in het toestel geplaatst, de Titan M2.

De Google Pixel 6 is de kleinste van de twee en heeft een 6,4 inch FHD+ 90 Hz-scherm. De Google Pixel 6 Pro heeft een 6,7 inch QHD+ 120 Hz-scherm. Beide hebben bovenaan centraal de camera vooraan en een vingerafdruksensor in het scherm. Google mikt op een batterijduur van een ‘volledige dag’.

Net als eerdere Pixel-smartphones kan je ook deze keer de toestellen niet in de Benelux verkrijgen. De buurlanden Frankrijk, Duitsland en Engeland wel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home