Microsoft voert gesprekken om securityspecialist Mandiant over te nemen

microsoft

Mandiant stijgt ondertussen 18 procent in beurswaarde en heeft nu een marktwaarde van 4,3 miljard dollar.

Insiders lekken aan Bloomberg dat Microsoft interesse heeft om Mandiant over te nemen. Er zouden op dit ogenblik gesprekken plaatsvinden tussen beide partijen, maar het is nog niet zeker of daaruit een deal zal voortkomen.

De overname zou passen binnen de strategie van Microsoft om zijn arsenaal aan security-oplossingen verder aan te dikken. Het kocht vorig jaar twee kleinere bedrijven binnen de sector en haalde 15 miljard dollar omzet in 2021 uit al zijn security-diensten. Dat is 45 procent meer dan wat Microsoft noteerde in 2020.

In totaal werken vandaag 3.500 werknemers bij Microsoft aan veiligheidsoplossingen om klanten te beschermen onder de noemer ‘van de chip tot de cloud’. Zo kondigde Lenovo eerder dit jaar als eerste een laptop aan met een Pluton securitychip van Microsoft.

De overname van Mandiant zou een logische zet zijn voor Microsoft in de race naar de veiligste public cloud voor klanten.

Mandiant en FireEye

Mandiant werd in 2013 overgekocht door FireEye, om het in 2021 door te verkopen aan een consortium geleid door Symphony Technology Group. De focus van FireEye, netwerk, e-mail en cloudsystemen, was uiteindelijk geen match met de expertise van Mandiant binnen incident response en cyber-intelligent cases.

Mandiant-consultants worden onder andere geraadpleegd bij cyberaanvallen om via triage te bepalen of het staat gesponsorde aanvallen zijn of criminele hackers.

lees ook

Microsoft rolt kmo-oplossing Defender for Business uit in preview

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home