Google investeert twee miljard dollar in Anthropic

Het is Google menens wat betreft AI. De technologiereus investeert twee miljard US dollar in het Amerikaanse AI-bedrijf Anthropic.

Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws in de wereld van AI. Deze keer is het de beurt aan Google, dat zoals verwacht twee miljard US dollar investeert in Anthropic. Dat Amerikaanse bedrijf is een concurrent van OpenAI, dat gesteund wordt door Microsoft.

Money, money, money

Het nieuws van de geplande investering is naar buiten gebracht door CNBC. Anthropic krijgt de kapitaalinjectie echter niet in één keer. Een eerste schijf van 500 miljoen ligt sowieso vast, de rest van de investering volgt dan in de nabije toekomst. In april had Google al eens 300 miljoen overgeschreven op de rekening van Anthropic.

Eerder dit jaar werd de waarde van Anthropic nog op 4,1 miljard US dollar geschat, volgens CNBC. Naast Google hebben ook Salesforce en Zoom al geïnvesteerd in het AI-bedrijf. Vorige maand deelde ook Amazon in de financiële pret met een investering van vier miljard.

Jong, maar ambitieus

Anthropic is de firma achter het AI-model Claude 2. Die chatbot moet de ChatGPT-modellen van OpenAI concurrentie aandoen. Claude 2 kan bijvoorbeeld 75.000 woorden verwerken, tegenover de drieduizend van ChatGPT.

lees ook

Anthropic bereikt doorbraak in werking neurale netwerken

Desondanks is bedrijf nog erg jong, zelfs naar AI-normen. Anthropic werd opgericht in 2021 door Dario en Daniela Amodei, broer en zus. De twee waren daarvoor aan de slag bij OpenAI. Intussen is het bedrijf op weg om een belangrijke speler in AI te worden. In april was het bedrijf maar één van vier uitgenodigden voor een meeting rond AI, in het Witte Huis.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home