GitHub smijt tien procent werknemers buiten en sluit alle kantoren

GitHub

Microsoft hakt stevig in het personeelsbestand van Github. 300 mensen mogen vertrekken. Bovendien gaan de kantoren op slot.

Iedereen die bij GitHub werkt, mag binnenkort thuisblijven. Van de 3.000 werknemers die hun huis niet meer hoven te verlaten, moeten er 300 zelfs de laptop niet opendoen. Zijn worden bedankt voor bewezen diensten. De rest moet wel werken, maar dan vanop afstand. Alle kantoren gaan immers dicht.

In het personeelsbestand wordt meteen gesnoeid. Voor het einde van fiscaal 2023 moet het personeelsbestand met tien procent krimpen. Ervan uitgaande dat GitHub het boekjaar van moederbedrijf Microsoft volgt, valt die deadline in de zomer. De kantoren worden niet per direct gesloten, maar GitHub zal leases niet meer vernieuwen.

Telewerk eerst

De beslissing zou aansluiten bij de realiteit waarin GitHub zich vandaag bevindt. Wereldwijd worden kantoren niet druk gebruikt en is telewerk richting de norm geëvolueerd. Of er nog coworking-ruimtes of vergaderplekken worden voorzien, bekijkt GitHub binnenkort. Verder moeten werknemers het voortaan vier jaar in de plaats van drie jaar met hun laptop stellen en wordt Microsoft Teams de belangrijkste videoconferentietool.

GitHub is het recentste technologiebedrijf dat de bijl zet in het personeelsbestand. Wereldwijd zetten techreuzen tot vaak wel tien procent van hun werknemers op straat. Zo liet Google pas 12.000 mensen gaan en kondigde Microsoft eerder al het vertrek van 10.000 mensen wereldwijd aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home