Google stuurt 12.000 mensen de laan uit

google rusland

Google zet 12.000 werknemers op straat. Daarbij volgt het techbedrijf het voorbeeld van andere giganten zoals Microsoft.

Google wil niet onderdoen voor Microsoft, dat recent 10.000 banen op de tocht zetten. De Bing-concurrent zet 12.000 mensen op straat, of ongeveer zes procent van zijn totale personeelsbestand wereldwijd. CEO Sundar Pichai kondigt het nieuws vandaag zelf aan in een mail naar het bedrijf.

Net als alle andere technologiebedrijven ondervindt Google hinder van de vertraagde economie. Daar komt bij dat technologiereuzen de voorbije jaren talent hebben aangenomen wanneer ze het konden vinden, zonder daarbij naar de rendabiliteit van nieuw personeel te kijken. Die rekening wordt nu gepresenteerd.

Te veel mensen

Google zou meer werknemers hebben dan noodzakelijk en dat is een stevige kost. Sinds 2017 is het personeelsbestand van het bedrijf verdubbeld tot 186.779 mensen verspreid over de hele wereld.

Google presteerde het afgelopen kwartaal onder de verwachtingen van analisten. De winst daalde met 27 procent tot een nog steeds respectabele 13,9 miljard dollar. Pichai liet toen al weten dat Google zijn kosten onder de loep zou nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home