Gedoemde Facebook-cryptomunt gooit handdoek in de ring

Meta cryptomunt

Diem stopt ermee. Het cryptocurrencyproject van Meta verkoopt zijn assets onder druk van internationale financiële instanties aan een andere partij.

In 2019 introduceerde Facebook zijn eigen cryptomunt: Libra. Daar zat niemand op te wachten. Sterker nog: autoriteiten wereldwijd zagen het niet zitten dat een bedrijf als Facebook een cryptomunt zou uitrollen. Financiële regulatoren wereldwijd stelden grondige onderzoeken in. Ook Europa oefende druk uit op het project. Vrijwel onmiddellijk lieten eBay, PayPal, Mastercard, Visa en Stripe het ongeboren betaalnetwerk vallen.

Andere naam, zelfde beestje

Een kleine drie jaar later heet Libra Diem en Facebook Meta, maar niemand is vergeten wat er achter de respectievelijke namen schuilt. De druk van regulatoren is dan ook niet gaan liggen. Diem beseft dat de kans vrijwel onbestaande is dat het ooit groen licht zal krijgen om een eigen cryptomunt te lanceren, en geeft nu officieel op.

Alle patenten van Diem worden openbaar gemaakt en alle Assets gaan naar Silvergate. Dat is een bank met een focus op crypto die een positieve relatie heeft met de Amerikaanse financiële instanties. Vorige week doken er al geruchten op over de verkoop.

De oprichters van Diem geloven nog steeds in de plannen voor een crypto-gebaseerd betaalnetwerk. Ze hopen dat die onder Silvergate wel een kans krijgen. “Dit is een nieuw hoofdstuk met een misschien meer acceptabele promotor achter de visie”, zei voormalige CEO David Marcus.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home