Fusie Western Digital en Kioxia bijna rond

De samensmelting van het Amerikaanse Western Digital met de Japanse producent van onder andere flashgeheugens Kioxia is bijna afgerond. De deal zou nog deze maand worden beklonken.

Er zou een akkoord zijn voor de fusie van Western Digital en Kioxia. Vorige maand leken drie Japanse banken zich op te maken om beide bedrijven hierin bij te staan en inmiddels lijkt de deal rond. De samenvoeging van beide geheugenproducenten zou zo vroeg als deze maand nog een feit kunnen zijn, volgens Kyodo News. De website heeft verschillende bronnen die dicht bij de zaak staan.

Een groot geheugen

Wanneer Western Digital en Kioxia effectief één entiteit vormen, gaat dat de grootste producent van geheugenchips in de wereld zijn. Het plan zou zijn om een holding op te richten en daarin beide producties van flash- en NAND-geheugen te integreren.

De vermelde bronnen hebben ook bevestigd dat er reële plannen zijn om dit nieuwe fusiebedrijf ook te introduceren op de technologiebeurs Nasdaq. Aandeelhouders van Western Digital zouden een nipte meerderheid van het bedrijf in handen hebben. De rest is voor Kioxia.

lees ook

Western Digital stapelt verliezen op

Momenteel is het gezamenlijke marktaandeel in NAND-geheugen van Western Digital en Kioxia 35,4 procent. Een nipte voorsprong tegenover Samsung (34,3 procent). Met het stijgende belang van chips blijft het voorlopig wel koffiedik kijken of buitenlandse regulators deze fusie gaan aanvaarden.

Gesprekken over de samenvoeging van Western Digital en Kioxia zijn al bezig sinds 2021. De huidige onderhandelingen dateren van mei van dit jaar. Voorlopig houden beide partijen de lippen stijf op elkaar tegenover de buitenwereld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home