Japanse banken maken zich klaar voor fusie Western Digital en Kioxia

Verschillende Japanse banken zouden klaarstaan om Western Digital een stevige lening toe te staan, waarmee het Amerikaanse bedrijf een overname kan bewerkstelligen van het Japanse Kioxia.

Volgens Bloomberg maken al zeker drie Japanse banken zich op om Western Digital te voorzien van een lening van twee biljoen yen, zo’n veertien miljard dollar. Dat geld moet de fusie bekostigen van Western Digital met Kioxia, de Japanse producent van onder andere flashgeheugen.

Centjes samenleggen

De onderhandelingen zijn al even aan de gang. In 2021 was er al een eerdere poging die tot niets leidde en de huidige onderhandelingen zijn al bezig sinds begin dit jaar. Mei leek hoopvol, maar het sleept nu toch al langer aan dan verwacht.

Intussen wordt er nu dus echter toch verwacht dat drie Japanse financiële instellingen een toezeggingsbrief zouden indienen tegen oktober. Het gaat om:

  • Sumitomo Mitsui Financial Group
  • Mizuho Financial Group
  • Mitsubishi UFJ Financial Group

Een klein deeltje zou voorzien worden door de Development Bank of Japan, zijnde driehonderd miljard yen. Klein is dus relatief, met zulke bedragen. Een deel van dat geld moet dienen om Kioxia’s huidige aandeelhouders uit te betalen.

lees ook

Western Digital breidt aanbod flash-hardware uit voor datacenters

Bijna gelijk verdeeld

Wanneer de deal volledig rond is, mag Western Digital zich de nipte meerderheid noemen met 50,5 procent eigenaarschap. De resterende 49,5 procent is dan voor Kioxia. Dat is echter zonder de afdeling harddrives bij Western Digital, die afdeling vormt geen onderdeel van deze fusie.

Met deze fusie zouden de twee bedrijven een mastodont vormen in de wereld van flashtechnologie. Het management daarvan zou vooral voor mensen van Kioxia zijn, met aanvulling van Western Digital. Diens cijfers waren niet meteen positief in het laatste kwartaalrapport, er wordt daar ongetwijfeld wel gerekend op deze fusie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home