Fujitsu: ‘Toenemende concurrentie zorgt voor snellere automatisering en duurzame productie’

automatisering

Doordat wereldwijde concurrentie toeneemt, moeten fabrikanten hun manier van werken snel aanpassen. Dat blijkt uit een studie van Fujitsu. Het bedrijf onderzocht de productietechnologie bij ICT-leiders in 17 landen en ontdekte dat automatisering de belangrijkste zorg is om kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. Ook investeren bedrijven veel in duurzaamheid. 

Vorig jaar bracht de uitbraak van de pandemie een grote schok mee voor bedrijven. Daarom willen maakbedrijven zich in de toekomst meer focussen op veerkracht en flexibiliteit. Automatisering van fabrieken is daarvoor essentieel. Daarom heeft ruim driekwart (76,8%) van de bedrijven binnen de komende twaalf maanden een investering in automatisering op de planning staan.

Naast automatisering krijgt ook duurzaamheid steeds meer aandacht van bedrijfsleiders uit de productiesector. Investeringen in duurzaamheid staan op de derde plaats in het rijtje aan hoogste ICT-uitgaven. Door te investeren in duurzaamheid, spelen fabrikanten in op de groeiende voorkeur van consumenten die zorg dragen voor de planeet. 

Digitale transformatie als reactie op toenemende concurrentie

Met zijn onderzoek ontdekte Fujitsu dat productiebedrijven met grote en toenemende concurrentie te maken hebben. Dat wakkert transformatie aan. Ruim driekwart (75,8%) geeft aan dat ze tegen extreme of heel concurrerende wereldwijde bedrijven moeten concurreren. Slechts een op de vijf (21,7%) geeft aan niet met internationale spelers te maken te hebben. De concurrentiedruk neemt alsmaar toe, zo blijkt uit de survey. Zo ondervindt 68,7% van de fabrikanten extra concurrentie vanuit nieuwkomers die hun aandeel willen veroveren. 

Productiebedrijven reageren op de alsmaar toenemende concurrentie door te blijven innoveren en hun digitale transformatie te versnellen. 80% van de respondenten gaf aan dat hun digitale transformatieprojecten aan hun verwachtingen voldeden of ze zelfs overtroffen. Ten minste 30% van de deelnemers is ook de komende twaalf maanden van plan om op grote schaal in digitale transformatie te investeren. 

Wat is de volgende stap?

Fujitsu verwacht dat de integratie van IT met OT de volgende stap is voor productiebedrijven. Volgens Yuuki Yamamoto, hoofd van de COLMINA Business Unit bij Fujitsu, zijn IT en OT in veel fabrieken over de wereld nog grotendeels gescheiden. Hij ziet met name de integratie van technologie voor technisch design met de werkzaamheden op de fabrieksvloer als een kans voor fabrikanten om nieuwe kwaliteits- en efficiëntieniveaus te bereiken. 

Hogere kwaliteit en efficiëntie zijn belangrijk voor productiebedrijven, zo blijkt uit het survey. Een groot deel van de respondenten (69,3%) is van mening dat de hoogste prioriteit ligt bij het verbeteren van de productkwaliteit in hun producttoepassingen. Ook willen veel ICT-leiders de efficiëntie van bezettingsgraden verbeteren (67,6%). Verder is het versterken van beveiligingstoepassingen een prioriteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home