Gartner: ‘Cybersecurity-uitgaven bedragen dit jaar meer dan 150 miljard dollar’

De laatste tijd is het aantal cyberaanvallen wereldwijd in rap tempo toegenomen. Hierdoor geven bedrijven drastisch meer uit aan beveiligingstools en -technologieën. Gartner voorspelt dat de uitgaven aan cyberbeveiliging dit jaar stijgen naar 150,4 miljard dollar; een stijging van 12,4% ten opzichte van vorig jaar. 

In zijn rapport verwijst Gartner naar een aantal trends die verantwoordelijk zijn voor de voorspelde groei aan cybersecurity-uitgaven:

“Organisaties blijven worstelen met de beveiliging en regelgeving van de publieke cloud en Software-as-a-Service”, laat schrijft Gartner. “Voor de toekomst zien we vroege signalen van groeiende automatisering en verdere adoptie van machine learning technologieën in  de ondersteuning van AI-beveiliging. Om aanvallen tegen te gaan, standaardiseren bedrijven hun bedreigingsdetectie en reacties erop”, legt Gartner uit. 

Groei in cybersecurity uitgaven

Waar besteden organisaties hun beveiligingsbudget aan?

De grootste groei in beveiligingsuitgaven vindt naar voorspelling plaats in hardware-ondersteuning, toepassing en het uitbesteden van diensten. In totaal besteden organisaties hier zo’n 72,5 miljard dollar aan. 

Andere gebieden waar organisaties aanzienlijk veel geld aan uitgeven zijn infrastructuurbescherming (24 miljard), netwerkbeveiligingsapparatuur (17 miljard) en identity acces management (14 miljard). 
Opvallend aan de cijfers is dat organisaties nog relatief weinig uitgeven aan cloud-beveiliging. Uitgaven in dit gebied nemen echter snel toe, met 41% ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft alles te maken met de massale overstap naar de cloud die veel bedrijven afgelopen en dit jaar maakten. Met name cloud access security brokers (CASB) zien een drastische groei in uitgaven door organisaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home