‘Diep filosofische strijd tussen Meta en Apple rond de bouw van het metaversum’

metaverse

Mark Zuckerberg (Meta) is ervan overtuigd dat zijn bedrijf en Apple in een strijd om filosofie en ideeën zijn verwikkeld rond de bouw van het metaversum. Volgens de CEO positioneert Meta zich als een goedkoper, open alternatief.

Tijdens een interne meeting die The Verge kon bemachtigen, schreef Mark Zuckerberg dat Meta in competitie is met Apple om te bepalen in welke richting het internet zal evolueren. Hij liet optekenen dat Meta zichzelf zou positioneren als het open, goedkoper alternatief in vergelijking met Apple. “Dit is een strijd van filosofieën en ideeën waarbij zij ervan overtuigd zijn dat door alles zelf te doen ze een betere consumentenervaring kunnen creëren”, aldus Zuckerberg.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

De onderlinge strijd groeit omdat het de verwachting is dat beide giganten rond de jaarwisseling hun (vernieuwde) headsets voor Virtual en Augmented Reality zullen presenteren. “Wij geloven in de filosofie waarin meer specialisatie kan worden verwezenlijkt over verschillende bedrijven heen. Op die manier kan een veel groter ecosysteem tot stand komen.”

Open of gesloten metaversum

Sinds de naamsverandering van Facebook naar Meta is Zuckerberg voortrekken van het open metaversum. Dat is volgens hem na de mobiele telefoon het nieuwe grote hoofdstuk in computing. Zo maakt Meta deel uit van de Metaverse Open Standards Group met onder andere Microsoft en Epic Games. Dat forum van 36 IT-spelers heeft de ambitie om de technologie te bepalen voor het metaversum. Apple maakt geen deel uit van die groep.

Het bedrijf van CEO Tim Cook staat erom bekend graag een eigen koers te varen. Het is dan ook geen verrassing dat er weinig bekend is over de Apple-hardware. Volgens insiders zal de headset VR en AR verweven tot één geheel. Ook Meta werkt aan zo een headset, net als aan hun eerste echt AR-bril.

Het lijkt er alleszins sterk om dat, eens AR en VR helemaal doorbreken, er twee kampen zullen ontstaan, te vergelijken met Android en iOS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home