Europese technologiebeurs IFA schrapt nu ook 2021-editie

ifa berlijn

De fysieke versie van technologiebeurs IFA stond oorspronkelijk gepland voor begin september in Berlijn. De organisatie schrapt de 2021-editie omwille van ‘wereldwijde onzekerheden omtrent gezondheid’. Vorig jaar werd IFA ook al geschrapt en vond er een virtuele editie plaats.

De beslissing komt als een verrassing omdat een maand geleden de beursorganisator nog een fysiek event beloofde van 3 tot 7 september in Berlijn. De opkomst van nieuwe varianten van het coronavirus en de wisselvallige vaccinatiegraad wereldwijd verplicht de organisator om het fysieke event te schrappen.

In tegenstelling tot IFA gaat ’s werelds grootste telecombeurs Mobile World Congres (MWC) wel gewoon door eind juni in Barcelona. Organisator GSMA blijft vasthouden aan een fysiek event met 50.000 wereldwijde deelnemers, de helft van de traditionele beurscapaciteit. MWC staat echter wel onder druk nadat groten namen als Sony, Nokia, Ericsson, Google, Samsung, Lenovo en Qualcomm afzegden voor de fysieke variant omwille van gezondheidsrisico’s. Er loopt parallel een virtuele editie waar bovenstaande namen wel aan deelnemen.

Wat met MWC?

De kans is groot dat IFA naar de afzeggingen van MWC heeft gekeken om nu al tijdig een beslissing te nemen om het event te schrappen. GSMA daarentegen blijft volhouden dat MWC doorgaat als een fysiek event, ook al lijkt ons de kans heel klein met de talrijke afzeggingen die er vandaag al zijn en de komende weken nog kunnen volgen.

Op dit moment kleurt het grootste deel van Spanje waaronder ook Catalonië nog rood op de Europese coronakaart. Een internationale beurs zien organisaties dan ook als een onnodig risico. Een fysieke versie van Mobile World Congres staat haaks op de realiteit in de meeste Europese landen waar events omwille van restricties nog steeds beperkt zijn. Ook ITdaily zal daarom niet aanwezig zijn op de telecomconferentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home