Europese bedrijven willen niet samenwerken rond blockchain

blockchain

In een grootschalig onderzoek bij 1.500 Europese bedrijven blijkt dat blockchain wordt omarmd, maar dat niemand met elkaar wil samenwerken. Net dat laatste is essentieel om van blockchain een succes te maken.

Volgens een recent onderzoek van Cognizant bij meer dan 1.500 Europese bedrijven blijkt dat blockchain hoog op de agenda staat. Maar liefst 83 procent van de bedrijven verwacht dat blockchain een belangrijke rol gaat spelen in de nabije toekomst. 47 procent ervan heeft al nagedacht over een blockchainstrategie. Tot zover het goede nieuws voor Europa.

Uit het onderzoek blijkt dat amper 2 procent van de bedrijven wil samenwerken met andere bedrijven om een bredere industriële vooruitgang te boeken. Een kleine fractie ziet het zitten om zijn project onderdeel te maken van een breder consortium met start-ups en concurrenten.

Innovatieschrik

Samenwerken is echter cruciaal om succesvol een blockchaintechnologie uit te rollen. De financiële sector heeft al bewezen dat er enorme voordelen zijn wanneer concurrenten sterk met elkaar samenwerken op blockchainplatformen. Ook in de auto-industrie slaan BMW, General Motors, Ford en anderen de handen in elkaar met het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI).

Blockchain wordt algemeen gezien als een strategische troef. 83 procent van de ondervraagde bedrijven verwachten dat het een belangrijke tot zeer belangrijke impact zal hebben op de industrie waarin ze actief zijn. Voor het merendeel van de Europese bedrijven dient blockchain om bestaande taken uit te voeren. Heel weinig bedrijven omarmen het om te innoveren. 49 procent zegt dat ze blockchain willen uitrollen in bestaande modellen, zonder ze te veranderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home