Nvidia-CEO: ‘EU loopt achter op VS en China met AI-investeringen’

Europa

De Europese Unie investeert veel minder in artificiële intelligentie dan de VS en China en dat moet veranderen, vindt Nvidia-baas Jensen Huang.

Volgens Nvidia CEO Jensen Huang moet de Europese Unie dringend meer in AI gaan investeren om de ontwikkeling van de technologie te versnellen. “Elk land beseft dat data een nationale bron is”, zei hij in Kopenhagen. Huang gelooft erin dat Europa moet investeren in AI-hardware om die kloof te dichten, meerbepaald in Nvidia GPU’s. Hij kwam de nieuwe supercomputer Gefion voorstellen in de Deense hoofdstad.

Wettelijk wel in orde

Hoewel Europa op de derde plaats staat qua investeringen, waren de Europese staten een van de eerste die een strenge AI-wetgeving opstelden. Daarom zijn grotere bedrijven eerder terughoudend om hun producten naar Europa te brengen. Op vlak van ontwikkeling worden Europese bedrijven zoals Mistral en Aleph Alpha ingehaald. Volgens een onderzoek kan het BBP van Europa tot 1,4 biljoen euro stijgen als ze meer AI gebruiken.

Nvidia is wereldleider in GPU’s maken, die zijn veelgevraagd omdat ze gebruikt worden in AI-hardware. ChatGPT van OpenAI werd bijvoorbeeld gemaakt dankzij duizenden Nvidia GPU’s. Ook de Gefion supercomputer wordt aangedreven door 1.528 grafische kaarten van Nvidia. Denemarken wil de supercomputer gebruiken voor medicijnen te ontdekken, zieken te diagnosticeren en behandelen, en andere complexe uitdagingen in de biomedische wereld op te lossen.

Jensen Huang had ook heugelijk nieuws te vertellen in Kopenhagen. Een ontwerpfout die de productie van de Blackwell-chips vertraagde, is eindelijk opgelost. Nvidia kan de productie eindelijk beginnen opschalen en wil vanaf het vieledvrde kwartaal de eerste leveringen voltooien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.