Ericsson betaalt 6,2 miljard dollar voor cloudcommunicatiespecialist Vonage

Ericsson

Telecom-infrastructuurprovider Ericsson koopt Vonage voor meer dan zes miljard dollar. De overname moet het dienstenaanbod van Ericsson uitbreiden.

Ericsson telt 6,2 miljard dollar neer voor de overname van Vonage in één van de grootste overnames uit de geschiedenis van het Zweedse bedrijf. Vonage is een Amerikaans bedrijf dat in 2001 werd opgericht. Het specialiseert zich in zakelijke cloudgebaseerde communicatieoplossingen. Het Vonage Unified Communications Platform is goed voor meer dan 80 procent van de omzet van het bedrijf.

Sterker aanbod

Ericsson wil zijn globale aanbod verstevigen met de integratie van de unified communications-oplossing van Vonage. Die sluiten volgens Ericsson mooi aan op de 5G-netwerkinfrastructuur van het bedrijf. Met de overname van Vonage kan Ericsson organisaties een completere oplossing bieden met niet alleen infrastructuur, maar ook een bovenliggend communicatie-aanbod. Ericsson krijgt dankzij zijn aankoop meteen een voet tussen de deur bij de meer dan 120.000 bestaande Vonage-klanten.

Vonage spreekt volgens Ericsson een groot ecosysteem van ontwikkelaars aan. Zij krijgen toegang tot 4G- en 5G-API’s die hen in staat zullen stellen efficiënter diensten te ontwikkelen.

lees ook

Ericsson zelf verrast over enthousiasme voor 5G binnen maakindustrie

De overname is nog onderhevig aan goedkeuring voor mededingingsautoriteiten en aandeelhouders. Loopt alles goed, dan is de acquisitie in de eerste helft van 2022 rond.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home