Telenet gaat nauwer met Ericsson samenwerken rond 5G en het vaste netwerk

In de nieuwe samenwerking zal Ericsson initieel 15 Telenet-experts in huis nemen. Vanaf 1 juli 2022 neemt Ericsson ook de monitoring van het vaste netwerk voor zijn rekening.

Sinds 2017 is Ericsson aan boord bij Telenet als technologiepartner voor de operationele afhandeling van mobiele activiteiten. Dat engagement werd versterkt met de aankondiging eerder dit jaar met een nieuwe 5G-contract. Ericsson zal de apparatuur op de zendmasten geleidelijk aan vernieuwen. Die nieuwe hardware zal voor de 5G-dekking zorgen. Ericsson werd toen ook meteen de partner voor eventuele toekomstige evoluties van de 5G-standaard.

Vandaag breidt het dat engagement uit dat het mee verantwoordelijk wordt voor de uitrol van de 5G-hardware. Ericsson neemt daarvoor 15 mobiele netwerkexperts over van Telenet. Eerder dit jaar testte Telenet al een groot 5G-netwerk in Leuven met imec en de KU Leuven.

Franck Bouétard, Hoofd van Ericsson België: “De verlenging en uitbreiding van ons Managed Services-contract is een erkenning van onze operationele prestaties als Telenets vertrouwde partner en is ook een aanvulling op ons 5G RAN-contract.”

In een volgende stap zal Ericsson vanaf 1 juli 2022 ook de monitoring van het vaste netwerk van Telenet overnemen. Voor de betrokken Telenet-werknemers wordt er gezocht naar loopbaanalternatieven binnen of buiten het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home