Elon Musk wil Google en Microsoft uitdagen op vlak van AI

elon musk

Volgens Tesla- en Twitter-topman Elon Musk moet er “een belangrijk derde paard deelnemen aan de AI-race”, naast tech-reuzen Microsoft en Google.

Naast Google en Microsoft heeft de wereld nood aan een derde grote speler op het AI-veld, volgens Elon Musk. Hij wil de uitdaging aangaan en de kans is groot dat Twitter en Tesla een rol spelen in die plannen.

Ambities en middelen

Elon Musk was via videocall aanwezig op de CEO Council Summit van de Wall Street Journal, in Londen. Hij besprak er een heel aantal onderwerpen, waaronder kunstmatige intelligentie en zijn ambities op dat vlak.

Die plannen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Hij stond mee aan de wieg van OpenAI, waar hij ook donateur van bleef na zijn vertrek als bestuurslid en vorige maand richtte hij met X.AI een nieuw bedrijf rond kunstmatige intelligentie op. Onlangs verklaarde hij bovendien dat het hem wel iets leek om een concurrent voor ChatGPT en Google Bard te beginnen, onder de naam TruthGPT. Dat was misschien eerder een uitspraak dan een plan, maar feit is wel dat Musk onlangs tienduizend GPU’s kocht. Dat is ongetwijfeld niet om gewoon uit voorzorg een voorraadje te hebben.

lees ook

Deel van Twitter broncode gelekt, Elon Musk verdenkt sabotage

Net zoals de samenwerking tussen Microsoft en OpenAI, kan X.AI volgens Elon Musk een partnerschap aangaan met Tesla en Twitter, de twee paradepaardjes in zijn portefeuille. Dat laatste is momenteel echter nog wel verlieslatend, maar Musk maakt zich sterk dat er zo vroeg als volgende maand al een positieve cashflow kan worden bereikt.

De Tesla-baas was onlangs nog één van de vele namen die een half jaar pauze vroegen voor de ontwikkeling van AI, wegens de risico’s die een te snelle evolutie inhoudt. Vraag is of hij dat ook zo ziet bij zijn eigen bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home