Musk koopt 10.000 GPU’s om Twitter-AI te bouwen

Twitter Musk

Elon Musk heeft een project gestart binnen Twiter om een eigen AI te trainen. Daartoe kocht het bedrijf al 10.000 GPU’s en nam het nieuw talent aan.

Do as I say, not as I do: vermoedelijk is dat het mantra van Twitter-CEO Elon Musk. Die sloot zich pas nog aan bij internationale experts in een oproep om de ontwikkeling van AI even op pauze te zetten. Zelf is Musk niet van plan om de pauzeknop in te drukken. Twitter zou onder zijn impuls zo’n 10.000 GPU’s gekocht hebben, die zullen dienen om een eigen AI te trainen.

Het project zou nog in de beginfase zitten. Met de GPU’s heeft Twitter in ieder geval hardware in huis waarmee het een large language model zoals GPT-4 kan trainen. Om het project in goede banen te leiden, zou Twitter al talent van DeepMind hebben aangenomen.

Veel onduidelijkheid

Om welke GPU’s het gaat, is niet duidelijk. De investering zou in ieder geval tientallen miljoenen waard zijn. Dat is frappant, aangezien het Twitter op dit moment financieel niet voor de wind gaat. Waar de GPU’s terecht zullen komen, is eveneens vaag. Musk heeft het primaire datacenter van Twitter in Sacramento in de VS immers vorig jaar gesloten. Het bedrijf heeft nog wel een geschikte site in Atlanta.

Musk en Twitter willen dus een eigen AI bouwen, maar verklappen niet waarom. Musk zelf wilde destijds terugkrabbelen voor de overname van Twitter omdat hij vond dat er teveel bots op het platform zaten. In welke mate een extra slimme AI-bot dan een goed idee is, zal de toekomst uitwijzen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home