Elon Musk: ‘Twitter misschien betalend voor bedrijven en overheden’

Nu Elon Musk op het punt staat eigenaar de worden van Twitter, laat hij weten dat hij een commercieel abonnement overweegt. De dienst zou niet gratis blijven voor bedrijven en overheden.

Vorige week aanvaardde Twitter een bod van 44 miljard dollar afkomstig van Elon Musk. De miljardair wil Twitter van de beurs halen en toevoegen aan zijn portfolio van bedrijven, waaronder SpaceX en Tesla behoren. Musk is een ongeremd Twitter-fan en vindt dat de dienst niet goed beheerd wordt. Over de concrete plannen van ’s werelds rijkste man weten we echter bitter weinig.

Betalend voor bedrijven

Musk laat nu per tweet weten dat Twitter altijd gratis zal blijven voor gewone gebruikers. Voor bedrijven en overheden die tweeten, overweegt hij wel een kleine vergoeding. Over de modaliteiten blijft het naar goede gewoonte opnieuw stil. “De ondergang van de vrijmetselaars (freemasons, nvdr.) was dat ze hun steenhouw-diensten gratis weggaven’’, grapt Musk ter verduidelijking.

Feit is dat Musk iets moet veranderen aan het model van Twitter. De laatste tien jaar is Twitter amper twee keer winstgevend geweest. Elon Musk geeft aan dat hij Twitter vooral uit ideologische overwegingen koopt en er een sterk platform voor vrije meningsuiting van wil maken, maar vermoedelijk wil hij het platform niet levenslang aan een cash-infuus leggen.

De tweet toont zo waar Musk het geld gaat zoeken. Door bedrijven en overheden met de rekening te presenteren, kan hij gewone gebruikers immers onbezorgd laten spuien wat ze willen in 280 tekens of minder.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home