Elon Musk koopt Twitter voor 44 miljard dollar en krijgt totale controle

twitter elon musk

De huidige CEO van Twitter, Parag Agrawal, benadrukt dat er voorlopig geen ontslagen staan gepland. De zogenaamde gifpil werd niet geactiveerd om Elon Musk tegen te houden.

Twitter beslist nu toch om met Elon Musk in zee te gaan nadat de steenrijke ondernemer twee weken geleden een vijandelijke overname aankondigde aan 54,20 dollar per aandeel. Eerder dit jaar veroverde hij al een aandeel van 9,2 procent in Twitter om zijn ambities duidelijk te maken.

Initieel dreigden de huidige aandeelhouders van het sociale mediaplatform om een gifpil in te nemen. Hiermee kunnen huidige aandeelhouders met korting extra aandelen kopen en verwatert het eigendomsbelang van de potentiële overnemer. De tactiek wordt vaak toegepast bij vijandelijke overnames om die tegen te gaan.

Verrassende wending

Twitter keerde zijn kar toen Elon Musk zijn investeringsplannen bekend maakte bij de Amerikaanse SEC ( Security and Exchange Commission). Hij leent in totaal 25,5 miljard dollar en voegt daar 21 miljard dollar aan toe uit eigen zak.

“Vrije meningsuiting is de fundering van elke functionerende democratie”, zegt Musk in een persbericht. “Twitter is een digitaal dorpsplein waar zaken die cruciaal zijn voor de toekomst van de mensheid worden besproken. Ik wil ook Twitter beter maken door het huidige product te verbeteren met nieuwe functies en het algoritme opensource maken om het vertrouwen te verhogen, spambots te elimineren en alle mensen te authentiseren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home